Toni jodar explica la dansa moderna I contemporaniaDescargar 32.22 Kb.
Fecha de conversión11.04.2017
Tamaño32.22 Kb.
AIXÒ HA D’ANAR A ALGUN LLOC?????????????
Menció especial Premi Ciutat de Barcelona 2002. Premi DansaCat 2006 Associació Professionals d la Dansa de Catalunya .
TONI JODAR EXPLICA LA DANSA MODERNA I CONTEMPORANIA

Toni Jodar il·lustra, amb el seu propi cos, el pas del temps de la dansa i utilitza la seva experiència i humor per fer que sigui una “perfomance” de caràcter pedagògic, una lectura creativa i amena de la història, una obra en si mateixa. Hi mostra l’evolució del clàssic al contemporani, tot fent referència als diversos gèneres i formes que ha trobat el cos per expressar-se en el moviment.

Contribueix a la millor comunicació de la dansa, tot mostrant unes referències que conviden a gaudir-ne millor, fet que també ajuda a perdre la por a l’escena contemporània.

Aquesta presentació en forma “d’acció-parlada”consta de tres parts:1.- Acció-parlada, durada 40 ́

S’expliquen els principals corrents que conformen la dansa moderna i la contemporània del segle XX. A Amèrica, Isadora Duncan, Martha Graham, José Limón, Merce Cunningham i la tècnica contact-release. A Europa, la dansa-teatre des de Mary Wigman a Pina Bausch.2.- Vídeos, durada 30 ́

Es presenten els vídeos que il·lustren els corrents de dansa exposats en l’explicació anterior. En aquesta segona part es pot posar l’èmfasi en una cosa o en una altra a petició de qui programa. Per exemple, si es tracta de parlar d’un artista o espectacle que el públic veurà a continuació, es prepararà un comentari pedagògic específic sobre el tema en qüestió.3.- Col·loqui amb el públic

AIXÒ NO SE SI HO VOLS AQUÍ???


fitxa artística

Concepció del Projecte:Beatriu Daniel i Toni Jodar

Guió / Interpretació:Toni Jodar

Dramaturgia:Víctor Molina

Imatge:Toni Roura

Gestió / Producció: BdDANSA-UmesDos

Cast.

Toni Jodar explica, la danza moderna y la contemporánea

Toni Jodar ilustra con su propio cuerpo el paso del tiempo de la danza y utiliza su experiencia y humor para hacer que sea una “perfomance” de carácter pedagógico que se convierte en sí en una lectura creativa y amena. Muestra la evolución del clásico al contemporáneo, haciendo referencia a los diversos géneros y formas que utiliza el cuerpo para expresarse en el movimiento.

Esta presentación en forma de “ acción hablada “ se divide de la manera siguiente:

1.- Acción-hablada , duración 40 ́

Se explican las principales corrientes de la danza moderna y contemporánea del siglo XX, desde el despertar de Isadora Duncan hasta las técnicas que elaboran Martha Graham, José Limón, Merce Cunningham y las consecuentes reacciones del “contacrelease”.

Una mirada hacia Europa a través de la danza-teatro, desde Mary Wigman a Pina Bausch. La acción finaliza con el “feeling” y sabiduría de la danza jazz, la cual alimenta a todas las corrientes, coreógrafos y artistas de la danza.

2.- Vídeos , duración 30 ́

Se presentan los vídeos que ilustran las corrientes de danza expuestas en la explicación anterior con una muestra de los artistas más representativos de la danza contemporánea española.
En esta segunda parte se puede poner un énfasis concreto a petición de quién programa. Por ej. si se trata de presentar un espectáculo que el público verá a continuación, se preparará un comentario pedagógico específico sobre el tema en cuestión. Hay la opción de sustituir los vídeos por una pieza coreográfica en directo o por un taller.3.- Coloquio con el público

¿???????????

ficha artística

Concepción del Proyecto: Beatriu Daniel y Toni Jodar

Guión / Interpretación :Toni Jodar

Dramaturgia: Víctor Molina

Imagen:Toni Roura

Gestión / Producción: BdDANSA-UmesDos


ENGL.

Explaining dance began in 2002 after sensing the audience’s need to know and understand better the dance in general; especially modern and contemporary dance.

Toni Jodar, one of the most significant contemporary dancers in Catalonia and the Spanish State, wants to approach dance history through words, movements and images. Together with Beatriu Daniel, who brought the management skills, they have developed this educational activity with the aim of explaining dance history from theperspective of a senior professional dancer who is reinventing himself as an artist.

Over the ten years throughout which this project has been constantly developed, it has achieved to put words to a dance and a mature dancer’s experience and to lay out history in a different way, adding stage experience, stretching beyond strictly theoretical norms.

What’s more, It’s been created a different application and format according to various commissions and audiences, as well as opening and sharing the process with other professionals.  

¿????????????

credits

Concept and script: Toni Jodar and Beatriu Daniel

Performance:Toni Jodar

Stage adaptation and support:Víctor Molina and Ana Teixidó

Image:Toni Roura

Production Assistant: Mariona Galter

Project director: BdDANSA / UmésDos

AQUEST APARTAT ES MOLT INTERESSANT PENSA COM HO PODEM CONTEMPLAR???

quines són les eines?

1 - Coneixement teòric

1.1 - Històric
1.2 - Estils de dansa
1.3 - Relacions de la dansa amb les altres arts

2 - Coneixement Kineseològic

2.1 - Demostració física d’un concepte a través d’una imatge estàtica

2.2 - Demo insertada dins una frase coreogràfica

3 - Coneixement visual

3.1 - A través del cos del ballarí-performer 3.2 - Fotografies
3.3- Imatgesivideos4 - Col·loqui amb els alumnes

5- Taller. Experiència directa (opcional)

Es realitzen una serie d’exercicis amb tot el grup on s’apliquen els principals conceptes explicats anteriorment. La diferencia entre un taller de dansa i un Taller Explica és que l’objectiu no és ballar sinó entendre la història a través del moviment.Què incorpora el públic?

1 - Apren a diferenciar els estils i influències, compren l’evolució. Pren conciència de l ́ús de l’espai, el temps, la música, l’escenografia, la llum, el vestuari. La qualitat de la interpretació.

2 - Es relaciona amb el seu propi cos i amb el de l’ altre, en edats-sobretot l’ adolescència- on cal prendre consciència de les possibilitats del cos.

3 - Adquireix criteri per tant pot ser un espectador més crític i alhora més participatiu, perque a través de la seva propia mirada pot rellegir i reinventar un espectacle i aportar una nova visió a la comunitat.

4 - S’informa des de tres mirades: teòric-històrica, kineseològica i visual. Si a més a més s’incorpora el taller adquirirà conciència física.

A quin públic va dirigit?

Tots els públics ( a partir 12 anys)
Estudiants Secundaria, Batxillerat, Universitat i Masters Públic familiar i Gent Gran.¿cuáles son les herramientas?

1 - Conocimiento teórico

1.1 - Histórico
1.2 - Estilos de danza
1.3 - Relaciones de la danza con otras Artes2 - Conocimiento Kineseológico

2.1 - Demo física de un concepto a través imagen estática 2.2 - Demo insertada en una frase coreográfica3 - Conocimiento visual

3.1 - A través cuerpo del bailarín-performer 3.2 - Fotografías
3.3- IImágenesdevideos4 - Coloquio con el público

5- Experiencia directa- Taller de conceptos:

Se realizan una serie de ejercicios con todo el grupo, dónde se aplican los principales conceptos enseñados anteriormente¿Qué incorpora el público?

1 - Aprende a distinguir las diversas influencias y utilización de lenguajes. Toma conciencia del movimiento como escritura coreográfica , del uso del espacio, del tiempo, de la música, de los elementos escenográficos, la luz , el vestuario. La cualidad de la interpretación y de movimiento.

2 - Se convierte en un espectador más crítico y a través de su propia lectura y mirada puede releer y reinventar un espectáculo y aportar nuevas visiones a la comunidad.

3 - El espectador esta triplemente informado: teórico-histórico, kinesiológico y visual.

4 - Es una propuesta de empoderamiento del p ̇blico !í Empoderar para el placer Ref ( MOV 10 el Espectador Activo)

¿A que público va dirigido?

Todos los públicos ( a partir 12 años)
Estudiantes Secundaria, Bachillerato, Universidad y Masters Público familiar y Gente Mayorwhat does the activity consist of?
what are the tools that we use?

We start off with a basic format that we later adapt to suit each commission and collects the following information:1.- Theoretical information

following information:
1- Theoretical information (“spoken –action” Historical chronology, Dance Styles, Relationship between dance and other art forms)2.- Kineseological Knowledge

(physical demonstration of a concept through static and moving images demonstration inserted into a choreographic phrase)3.- Visual information

Through the dancer/performers body photographs video images4.- Practical Information:

a workshop where the aforementioned concepts are incorporated. The general need within cultural society to obtain information about dance lead us to develop this project. We have created and formalized different applications, which now form part of our flexible repertory and are modified upon the demands of each client.


La base de datos está protegida por derechos de autor ©bazica.org 2016
enviar mensaje

    Página principal